GENIET VERANTWOORD

Op verantwoorde wijze genieten van onze IPA’s past bij een gezonde levensstijl. Geniet daarom van onze prachtige bieren, maar met mate. Bedenk waarom je drinkt, doe dit alleen op het juiste moment, op de juiste plaats en om de juiste redenen.

Voor wie van alcoholhoudende drank wil genieten, zijn er heldere richtlijnen om een verantwoorde maat aan te geven. Het drinkadvies van de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA) is voor vrouwen één tot twee standaard glazen, voor mannen geldt twee tot drie standaard glazen. In bepaalde situaties wordt aanbevolen om geen alcohol te drinken. Denk hierbij aan alcohol in combinatie met verkeer; werk; sport; medicijnen; en bij zwangerschap of borstvoeding. Vergeet daarnaast niet dat één drankje niet altijd gelijk staat aan één eenheid. Kies daarom eens voor een kleiner flesje of een glas.

Het genieten van alcoholhoudende drank is vooral een eigen verantwoordelijkheid van jou, de consument. Maar daarbij is ook goede voorlichting door producenten, horeca, retail en overheid belangrijk. We zijn ervan overtuigd dat we alcohol gerelateerde kwesties samen beter kunnen aanpakken. In ons alcoholbeleid zetten we ons engagement uiteen om relevant wetenschappelijk onderzoek te steunen en met andere betrokken partijen samen te werken.

Met Lagunitas zien we ons als onderdeel van de oplossing in plaats van het probleem. Daarom propageren wij al sinds lange tijd matige consumptie, want misbruik hoort niet bij Lagunitas. We maken dit product zodat volwassen consumenten er van kunnen genieten. Alcoholmisbruik is iets dat niemand wil. Wij ook niet.

We adviseren je om eens naar de website van STIVA te gaan (www.stiva.nl), een brancheorganisatie die zich sterk maakt voor verantwoorde alcoholconsumptie. Middels eigen acties investeren wij in de bevordering van verantwoord alcoholgebruik. Dit niet met als doel het stimuleren van drinkgedrag, maar van de merkvoorkeur. Want het is natuurlijk prima om liefhebber te zijn van Lagunitas. Lagunitas voert de educatieve slogan van STIVA, ‘Geen 18, geen alcohol’ in al onze commercials en advertenties.

Gelukkig gaat 85% van de jongeren boven de 18 verantwoord om met alcohol. Tegelijkertijd blijven wij jongeren en hun ouders middels speciale advertenties onder andere wijzen op de gevaren van bovenmatig drankgebruik. Het is bekend dat jongeren alcohol slechter verdragen dan volwassenen. Ouders die hun kinderen onder de 18 jaar toestaan alcohol te drinken, wijzen wij op het feit dat dit de hersenontwikkeling kan verstoren.

Samenvattend geeft Lagunitas 5 tips om verantwoord te genieten van onze IPA’s:

• Drink met mate; deze richtlijnen helpen je lichaam gezond te blijven.

• Eet eerst iets; voedsel zorgt ervoor dat alcohol langzamer wordt opgenomen.

• Drink een glas water; zo blijft je lichaam beter gehydrateerd en geniet je zonder kater.

• Sla af en toe een keertje over; zo krijgt je lever tijd om te herstellen.

• Plan vooruit; vermijd onnodig risico en plan vooraf hoe je naar huis gaat.