Waar het allemaal begon...

Je bent hier omdat je wilt weten hoe het allemaal begonnen is en tot stand is gekomen. Nou, het begon eigenlijk allemaal bij een verpest diner..

Het was 1993 in Noord Californië. Tony Magee begon met een thuis-brouwkit voor op het gasfornuis, en na een paar rondes had er wat wort aan de achterkant gelekt. Toen de avond van Thanksgiving aanbrak, en de wort in brand vloog en de kalkoen totaal verbrandde, vroeg Tony’s vrouw Carissa vriendelijk of hij zijn hobby ergens anders kon gaan beoefenen.

Hij verplaatste naar een oude opslagschuur in een stadje genaamd Forest Knolls, in Californië (naast de stad genaamd Lagunitas, wat Tony een coole naam vond) en daar begon hij steeds meer te brouwen. De bieren varieerde van walgelijk tot weerzinwekkend, van delicaat tot uitzonderlijk. Toen kwam IPA, en hij wist dat hij nooit meer terug kon. Uiteindelijk groeide Tony’s hobby zo hard dat hij moest verkassen naar Petaluma. Hij nam zijn recepten en de Lagunitas naam mee.

Terwijl de brouwerij bleef groeien, volgde de groep die het bier dronk, en werd ons bereik uitgebreid in nieuwe gebieden en met nieuwe bieren.

Op een ochtend toen Tony vanaf zijn huis naar de Petaluma brouwerij reed, dacht hij na over het vervoeren van zijn bier naar de andere kant van het land en realiseerde zich hoe hij het bier verser kon houden. Het antwoord was: Chicago. Met behulp van wat nieuwe vrienden in Chicago kon een jaar later onze productiefaciliteit openen en starten met brouwen voor de omgeving van Chicago en alles ten oosten van de Rocky Mountains. Snel daarna volgde nog een brouwerij in Seattle en Azusa, in Californië.

Tegenwoordig zijn Lagunitas bieren beschikbaar in meer dan 20 landen en groeien we nog steeds. En of we nu bezig zijn met het ondersteunen van lokale gemeenschappen door bier te veranderen in geld voor een goed doel, of dat we verhalen en liederen voeden met IPA en andere heerlijke bieren, we hebben één ding geleerd (naast hoe we een kalkoen moeten bereiden)… Waar je ook heen gaat: beer speaks, people mumble.

    Video